Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Aktuality ze školní jídelny

Aktuality ze školní jídelny


5.12.2023 - Z DŮVODU PLÁNOVANÉHO PŘERUŠENÍ DODÁVEK ELEKTŘINY BUDE JÍDELNA PRO CIZÍ STRÁVNÍKY UZAVŘENA.

DĚTI ZŠ A MŠ + ZAMĚSTNANCI BUDOU MÍT OBĚD ZAJIŠTĚN .Děti ZŠ formou domácí plněné bagety ,děti MŠ budou mít domácí tvarohové buchty.

 

 

 

!!!!!!!! Upozorňujeme všechny strávníky , že 14.11.2023 bude změněný jídelní lístek z technických důvodů, výdej cizím strávníkům bude také omezen (od 10.00. do 11.30 hod).

Vařit budeme pouze oběd č.2 ( kapustové karbanátky s mletým masem ,brambor, ovocný kompot)

 

 

 

 7.6.2023 - domácí jahodový koláč do MŠ na ranní svačinku se již chladí u otevřeného balkonového okna a jeho vůně se šíří po celé jídelně.

 20230607_073912.jpg

20230607_073920.jpg

 

 

6.6.2023- Výroba kapustových karbanátků 

20230606_080223.jpg

20230606_080053.jpg

20230606_080134.jpg

20230606_080246.jpg 

20230606_080139.jpg

20230606_080313.jpg

20230606_080746.jpg

 

 

24.5.2023 - Mleté maso s okarou ( švédské kuličky) s batátovou om. a tarhoňou s jarní cibulkou.

Okara -  je drť ze  sójových  bobů - obsahující  velké množství bílkovin, železa ,vitamínů skupiny B a vlákniny.

Vyznačuje se velmi nízkým obsahem tuku ,takže masová směs s okarou je nadýchanější a celkově jídlo výrazně odlehčí.

Směs s mletým (hov.+  vepř.) masem  neobsahuje žádné škodlivé konzervanty, pouze přírodní stabilizátory.

  foto -     švédské kuličky s batátovou omáčkou a tarhoňou.jpg

 

 

 28.4.2023- výroba bramborových noků

 - bramborové noky.jpg

 - br.noky2.jpg

 - br.noky3.jpg

 - br.noky4.jpg

br.noky6.jpg

 

 Nové jídelníčky -  recepty.

V dubnu  2023 jsme zařadili do jídelního lístku tyto nové recepty- 1) bratislavská hovězí pečeně se žemlovou nádivkou

                                                                                                      2) kuřecí maso s čínskými nudlemi a zeleninou

                                                                                                      3) tarhoňové rizoto se zeleninou a tofu 

                                                                                                      4) dýnové cookies s ovesnými vločkami ,bílou čokoládou a sušenými meruňkami

                                                                                                      5) polévka - karotkový krém se zeleninovo-vaječnou sedlinou

Bratislavská hovězí pečeně se žemlovou nádivkou.jpg

0af13c6a205b91285045ed0313ab6f31.0.jpg

801759e968164c345777b3b3b05607ee.0.jpg

3af7f19146b5c70a7756255584c9073d.0.jpg

d721d016cb623271821b62ade5b80a47.0.jpg

dýňové cookies s ovesnými vločkami ,čokoládou a sušenými meruňkami.jpg

 

18.4.2023 - dnešní výroba  -(pečení) - bavorských vdolečků :

18.4 2023.jpg

18.42023-1.jpg

18.4.2023-2.jpg

18.4.2023-3.jpg

18.4.2023-4.jpg

18.4.2023-5.jpg

 Přání žáků na skladbu jídelního lístku:

přání žáků na sklatbu jídelního lístku- březen+ duben 2023.png

přání žáků na skladbu jídelního lístku - květen 2023.png

přání žáků na skladbu jídelního lístku - květen 2023-2.png

16.3.2023  - k obědu pečeme  domácí kynutý závin s jablky a skořicí. Závin byl z 9kg mouky a 26 kg jablek

kuchyně 2.jpg

kuchyně 3.jpg

kuchyně 4.jpg

kuchyně 5.jpg

kuchyně 6.jpg

kuchyně.jpg

 Oznamujeme všem strávníkům  -   dne 13.4. 2023 a 14.4.2023 bude  změna v jídelním lístku .

změna jídelního lístku.PDF